Sociaal netwerk Twitter is het afgelopen jaar tien keer vaker in actie gekomen tegen ongepast gedrag dan het jaar ervoor, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. 

Twitter nam daarbij maatregelen tegen gebruikers die misbruik zouden maken van het sociale netwerk, door bijvoorbeeld te treiteren of angst te zaaien.

Naast het opsporen van deze gebruikers zegt het bedrijf ook sneller te kunnen zien welke personen een tweede account aanmaken nadat ze eerder verbannen zijn van Twitter. In het afgelopen jaar zou het sociale netwerk twee keer zoveel dubbelaccounts hebben opgespoord ten opzichte van een jaar eerder. Deze accounts zijn door het bedrijf verwijderd.

Kwaliteitsfilter

Twitter introduceerde onlangs een kwaliteitsfilter, waarbij berichten van onbekende gebruikers niet worden getoond. Deze functie heeft er volgens Twitter toe geleid dat gebruikers 40 procent minder niet-volgers blokkeren.

Het sociale netwerk werd in de afgelopen jaren bekritiseerd omdat het te weinig zou doen tegen internetpesten en bedreigingen. Er werden daarom meerdere maatregelen getroffen om het moderatiebeleid te verbeteren.