Na een verrassend grote groei in abonnees is de aandelenwaarde van videostreamingdienst Netflix bij beursopening met ruim 10 procent gestegen.

De videostreamingdienst verraste analisten maandag door de mijlpaal van 100 miljoen betalende gebruikers ruimschoots te passeren, naar een huidige 104 miljoen gebruikers. Netflix groeide het afgelopen kwartaal met 5,2 miljoen betalende gebruikers, twee miljoen meer dan analisten hadden verwacht.

Door de forse groei is de aandelenprijs van Netflix bij het openen van de beurs met ruim 10 procent gestegen naar 178 dollar, het hoogste punt ooit voor Netflix. Een jaar geleden stond de aandelenprijs van Netflix nog onder de 100 dollar.

Netflix verwacht in het huidige kwartaal een winst van 143 miljoen dollar en opnieuw een toename van 5 miljoen betalende gebruikers.

Daarvoor wil het bedrijf zijn alsmaar groeiende aanbod eigen series blijven uitbreiden en ook meer inzetten op films die de bioscoop overslaan en direct op Netflix verschijnen, zoals recente de Brad Pitt-film War Machine en Okja. Die film was na de première tijdens het Filmfestival van Cannes direct via Netflix te zien.