Muziekstreamingdienst SoundCloud zegt dat het ondanks tal van ontslagen en het sluiten van twee van zijn vier kantoren gewoon blijft bestaan.

In een verklaring gaat SoundCloud-CEO Alexander Ljung in op geruchten dat het slecht gaat met het bedrijf.

De dienst verzekert gebruikers dat muziek die zij gedeeld of geüpload hebben niet zal verdwijnen. "Niet in 50 dagen, niet in 80 dagen en niet in de nabije toekomst", aldus Ljung.

Onlangs werd bekend dat SoundCloud 173 van zijn in totaal 420 werknemers ontslaat. Daarmee werden ook de kantoren in Londen en San Francisco gesloten.

Geldproblemen

"Vorige week moesten we de moeilijke beslissingen nemen om een deel van ons personeel te laten gaan, maar dat deden we om er zeker van te zijn dat SoundCloud een sterk, onafhankelijk bedrijf blijft", schijft Ljung.

In maart ging al het gerucht dat de muziekstreamingdienst in geldproblemen zat. Sinds de zomer van 2015 zou SoundCloud al hebben geprobeerd om 100 miljoen dollar op te halen, maar dat zou nog steeds niet gelukt zijn.

SoundCloud heeft ongeveer 175 miljoen gebruikers. Eerder werd het bedrijf nog een waarde van 700 miljoen dollar toegeschreven.