Twitter heeft een aantal nieuwe filters toegevoegd waarmee gebruikers automatisch bepaalde andere gebruikers kunnen negeren. Een daarvan verbergt automatisch meldingen van nieuwe accounts.

Dat meldt Twitter maandagavond zelf.

Hierbij wordt niet vermeld tot wanneer een account nog als nieuw wordt aangemerkt. Eerder voegde Twitter al de mogelijkheid toe om automatisch Twitter-gebruikers die nog de standaard profielfoto hebben te filteren uit de notificaties.

Naast het weren van nieuwe accounts laat Twitter gebruikers voortaan ook alle notificaties verbergen van accounts die zij niet volgen of die desbetreffende gebruiker niet volgen. De filters zijn te vinden door binnen het notificatietabblad op het instellingen-icoon te drukken. Alle filters kunnen tegelijk ingeschakeld worden.

Twitter heeft de afgelopen maanden al meermaals nieuwe functionaliteiten uitgerold die zich richten op het verbergen dan wel rapporteren van aanstootgevende berichten. Het sociale netwerk kreeg veel kritiek omdat het kwaadwillende gebruikers geen strobreed in de weg zou liggen.