AMSTERDAM - De Canadese fotosite Flickr ontwikkelt zich in sneltreinvaart tot een interessant sociaal netwerk. Op dit moment zijn er nog 250.000 gebruikers, maar dit aantal groeit maandelijks met 30%. Per dag worden er 50.000 foto's aan het huidige bestand van vier miljoen toegevoegd, zo meldt Emerce

Op het eerste oog lijkt het een gewone fotosite, maar Flickr is veel meer dan dat. Gebruikers kunnen op de website foto's plaatsen en met elkaar delen. Bij Flickr is het de bedoeling dat familie, vrienden en kennissen de foto's gaan bekijken en bestellen. Dit is DE bron van inkomsten.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om korte commentaren en categorieën aan de foto's toe te kennen. Door het invullen van een zoekterm krijg je toegang tot een groot aantal foto's en personen. De foto's variëren van baby- en vakantiefoto's tot complete beeldgesprekken. Via een rss-feed kan je foto's van vrienden en bekenden binnenhalen en ze in een weblog opnemen of voorzien van commentaar.

Flickr is voor de meeste mensen gratis. Al is er wel een beperking van het aantal up te loaden foto's. Voor 40 dollar per jaar krijg je een eigen account.