John McAfee, de man die bekend werd met antivirussoftware die zijn achternaam droeg, heeft geschikt in een rechtszaak tegen Intel.

Het beveiligingsbedrijf McAfee werd in 2014 omgedoopt tot Intel Security, maar die verandering werd eerder dit jaar weer teruggedraaid.

John McAfee werd door Intel gewaarschuwd dat hij het merkenrecht van de chipfabrikant zou schenden door zijn eigen naam te gebruiken op cybersecurityproducten. Daar was de antiviruspionier het niet mee eens, dus klaagde hij Intel aan.

McAfee wilde zijn bedrijf MGT Capital Investments de naam John McAfee Global Technologies geven. In de schikking heeft hij beloofd dat hij dit niet zal doen en dat hij zijn naam niet aan cybersecurityproducten zal koppelen, meldt Reuters donderdag.

Smartphone

Hij mag ook de term John McAfee Privacy Phone niet gebruiken. Dat is een beveiligde smartphone die McAfee in april van dit jaar aankondigde. Het is nog onduidelijk wanneer het Android-apparaat moet verschijnen en wat de nieuwe naam zal zijn.

Onder de voorwaarden van de schikking houdt John McAfee het recht om zijn naam te gebruiken in advertenties of voor activiteiten die niets te maken hebben met cybersecurity. 

Het bedrijf McAfee is inmiddels afgesplitst van Intel. Investeringsfirma TPG heeft een meerderheidsbelang verworven, maar Intel heeft nog 49 procent van de aandelen in handen.