AMSTERDAM - Internet-wizzkid Ben Woldring (20) heeft een nieuwe vergelijkingssite gelanceerd. Via de site Digitelevisie.nl kunnen internetters diverse aanbieders van digitale televisie met elkaar vergelijken. "Ben Woldring's Bencom BV brengt na duidelijkheid te hebben gebracht in het oerwoud van verschillende telefonie-, internet- en energietarieven nu ook de snel groeiende ontwikkelingen binnen de digitale televisie in kaart," zo is te lezen in het persbericht.

Ben Woldring kwam in 1998 in het nieuws als de jongste internetondernemer ooit in Nederland. Hij introduceerde toen de website Bellen.com , waar tarieven van telefoonaanbieders vergeleken kon worden. Daarna volgde meer vergelijkingssites zoals, internetten.nl , gaslicht.nl en energiewereld.nl .

Op de nieuwe site www.digitelevisie.nl kan de bezoeker zijn postcode en huisnummer intikken, waarna direct wordt weergegeven hoeveel radio en tv zenders er op dit moment te ontvangen zijn en wat de maandelijkse kosten daarvan zijn.

"Het is vrij logisch dat het grootste deel van de mensen niet precies weet wat ze betaalt voor radio en tv ontvangst via de kabel, omdat het abonnement vaak op de rekening wordt samengevoegd met andere kosten. Daarnaast verschillen de kosten per gemeente en zijn ze vaak onderhevig aan verhogingen," aldus Woldring.