De NPO heeft zijn video-on-demand-dienst vernieuwd. Met een betaald abonnement is het voortaan mogelijk om uitzendingen in HD terug te kijken.

Door een abonnement op NPO Start af te sluiten, kunnen programma's in HD worden bekeken. Dit abonnement kost 2,95 euro per maand. Daarnaast krijgen abonnees geen reclame te zien.

Programma’s zijn voor premium-abonnees ook langer terug te zien dan bij gratis accounts. De NPO belooft dat deze abonnees "meer afleveringen en meer seizoenen" van series krijgen.

De NPO biedt al langer de mogelijkheid om programma's in HD te bekijken, maar hiervoor moest een abonnement op de dienst NLZiet worden afgesloten. Daarbij krijgt de gebruiker voor 7,95 euro per maand ook toegang tot premium-diensten van commerciële omroepen.

Ook gratis

NPO Start is net als de eerdere on-demand-dienst van de NPO ook gratis te gebruiken. Daarbij worden advertenties getoond en wordt een lagere resolutie gehanteerd.

Het is met een gratis account mogelijk om voortgang in programma’s te delen tussen apparaten, waardoor het mogelijk is om ergens anders verder te kijken.