RIJSWIJK - Knipseldienst.com is na twee maanden opgeheven. De eigenaar besloot te stoppen omdat er te weinig animo is voor de betaaldienst voor nieuwsberichten. Dat meldt het e-businessmagazine Emerce.
Knipseldienst.com

Volgens D. Oerlemans, oprichter van de knipseldienst, maakten per dag ongeveer twintig bezoekers gebruik van de service. Om de kosten te dekken zouden dat er enkele honderden moeten zijn geweest.

Knipseldienst.com zocht artikelen in ongeveer vijfhonderd binnenlandse en buitenlandse nieuwsbronnen. De lijst met bronnen veranderde dagelijks. Bezoekers van de website konden voor 1,15 euro vijf minuten naar berichten zoeken.

Omstreden

Knipseldienst.com was omstreden omdat de dienst inbreuk zou maken op het auteursrecht. In een rechtszaak van PCM tegen Kranten.com twee jaar geleden bepaalde de rechter dat het aanbieden van nieuwskoppen als links naar de berichten niet in strijd is met het auteursrecht. In tegenstelling tot Kranten.com nam Knipseldienst.com ook de eerste honderd woorden van een artikel over.