AMSTERDAM - De politie van Amsterdam is een onderzoek begonnen naar de student van de Amsterdamse Politie Academie die op zijn persoonlijk website een 'cursus tasjesdief aanrijden' had geplaatst. De agent in opleiding wordt momenteel gehoord, zei woensdag een woordvoerder van de politie. Vermoedelijk later deze week neemt de politie "passende maatregelen. Want dit hoort niet", aldus de zegsman.

Op www.klasb03.tk had de student een rode auto afgebeeld met op de hoedenplank een detectiesysteem om tasjesdieven te signaleren.

Het systeem schakelt automatisch de 'handtas-module' in als een handtas uit de auto wordt gestolen, zo was op de internetpagina te lezen. Op een beeldscherm op het bedieningspaneel stond een afbeelding van de Marokkaanse rapper Ali B. De misplaatste grap is inmiddels van de site verwijderd en vervangen door de homepage van Peter R. de Vries.

De foto is afkomstig van de zogenoemde 'Feauteaufuck'-wedstrijd van weblog Geenstijl.

Half januari ontstond er veel commotie nadat in Amsterdam-Oost een Marokkaanse jongen werd doodgereden nadat hij een tasje had gestolen. Justitie verdenkt de automobiliste van doodslag. Vrienden en familieleden rouwden om de dood van de 19-jarige jongen en organiseerden een herdenking.