Facebook is dinsdag de 2 miljard maandelijks actieve gebruikers gepasseerd. In 2013 werden de 1 miljard actieve gebruikers behaald.

Dat meldt Facebook dinsdag. Oprichter en CEO Mark Zuckerberg noemt de mijlpaal een eer en zegt dat hij de wereld "dichter tot elkaar wil brengen".

Facebook werd in 2004 opgericht, en bereikte in 2013 de 1 miljard maandelijks actieve gebruikers. Daarna groeide het netwerk gestaag door naar anderhalf miljard gebruikers begin 2016, en nu 2 miljard gebruikers.

Dagelijks worden er op Facebook gemiddeld meer dan 800 miljoen likes uitgedeeld, en meer dan 175 miljoen mensen voegen dagelijks een hartje toe aan een reactie.

's Werelds grootste

Met 2 miljard gebruikers is Facebook met afstand de het grootste sociale netwerk als het gaat om ingelogde gebruikers. YouTube komt op de tweede plaats, het bedrijf meldde vorige week dat het 1,5 miljard actieve gebruikers heeft.

Facebooks eigen diensten WhatsApp en Facebook Messenger staan op een gedeelde derde plaats. In april behaalden beide diensten 1,2 miljard actieve gebruikers.

Chinese berichtendienst WeChat komt met 889 miljoen gebruikers op de vierde plaats. Instagram had in april 700 miljoen actieve gebruikers en is daarmee de vijfde grootste sociale dienst.