NAARDEN - Stel, je hoort een leuk plaatje, maar weet niet wie de uitvoerende artiest is of kan niet op die naam komen. Om aan die situatie een einde te maken, begint Sky Radio dinsdag met een nieuwe mobiele service: muziekherkenning via de mobiele telefoon. Dat meldde het radiostation maandag.

Onder de titel 'Sky Radio Music DNA' kan iedereen overal informatie opvragen over een 'onbekende' song, door met een mobiele telefoon te bellen naar 0900-0252. De telefonische dienst kost de beller 70 cent per minuut. De informatie over het liedje komt vervolgens binnen via een SMS-bericht. Volgens een woordvoerster van Sky beschikt het station over een zeer groot aantal liedjes die de dienst kan herkennen.

Wanneer mensen op de radio, thuis, in het café of discotheek een 'onbekend' liedje horen of simpelweg niet op de naam van het nummer kunnen komen, kunnen ze met een mobiele telefoon bellen naar Sky Radio Music DNA en de telefoon in de richting van de geluidsbron te houden.

Sky Radio Music DNA hoeft maar 15 seconden het betreffende liedje te registreren om de muziek te herkennen. De beller ontvangt na enkele seconden de titel van het liedje, de naam van de artiest en de naam van het album via SMS.

De beller kan het liedje binnenkort ook via de dienst direct bestellen, het album aanschaffen of het nummer als ringtone downloaden.