AMSTERDAM - Groep acht van de basisschool 't Palet uit Heeswijk-Dinther heeft dit jaar de webwedstrijd Thinkquest gewonnen met hun site Pubertijd.
Thinkquest

Voor de derde keer reikte internetbedrijf ThinkQuest Nederland maandag in wetenschapscentrum NEMO in Amsterdam prijzen uit voor de best ontworpen website. De eerste prijs in de categorie teams ging naar de website over Friesland van een groep kinderen uit Damwoude.

Op de website
Een rondje Friesland/Fryslân

Beide websites zijn door de kinderen zelf geschreven en geïllustreerd. Dat was volgens een woordvoerster van ThinkQuest doorslaggevend voor de jury. Ook lette de jury op het educatieve karakter van de websites.

Schoolreisje

In totaal deden dit jaar 96 klassen en 80 teams mee. Een veel groter aantal inzendingen dan de voorgaande jaren, aldus de woordvoerster. Andere winnende websites gaan over de watersnoodramp in Zeeland, kinderrechten en wonen. De hoofdprijs is voor de klas een schoolreisje naar eigen keuze en voor de kinderen uit het winnende team een computer.

In november reikt het internetbedrijf de prijzen uit aan leerlingen van middelbare scholen en aan studenten die een educatieve website ontwerpen voor in de klas. De hoofdprijs voor beide categorieën bedraagt 45.000 euro. Ook is er jaarlijks een internationale webwedstrijd voor studenten uit de hele wereld.

/NETRecordaantal inschrijvingen websitewedstrijd ThinkQuest 2002