AMSTERDAM - Het brengen van televisie à la carte moet kabelbedrijf Versatel aan nieuwe inkomsten helpen. "Wat heeft een kabelabonnee aan honderd zenders als hij niet zelf een programma kan bekijken op het moment dat het hem het beste schikt?", vraagt Raj Raithatha, de bestuursvoorzitter van Versatel, zich maandag af in een vraaggesprek met het het Financieele Dagblad.

Internet biedt deze mogelijkheid en volgens Raithatha zijn abonnees daarvoor bereid per programma 1 à 2 euro extra te betalen. Versatel wil de programma's verzenden vanuit een soort digitale bibliotheek en praat daar momenteel over met de omproepen.

Deze vorm van digitale televisie à la carte moet Versatel aan geld helpen. Het kabel- en telecombedrijf heeft bijna 100 miljoen euro moeten betalen voor de rechten om 'live' voetbalwedstrijden van de eredivisie te kunnen uitzenden.

Voetbalwedstrijden krijgen volgens Raithatha een nog onbekend hoger prijskaartje per duel. Versatel zal verscheidene pakketten gaan aanbieden, aldus de topman.