Brit kon ruim een ton stelen van bank door bug in internetsysteem

Een man uit Noord-Engeland heeft vorig jaar 99.000 pond (ruim 110.000 euro) kunnen stelen van een bank, door een bug in een internetbankiersysteem te misbruiken.

James Ejankowski ontdekte dat het mogelijk was om tussen middernacht en 1 uur 's nachts overschrijvingen te doen terwijl er geen geld op zijn rekening stond, meldt de Teesside Evening Gazette. De man was klant bij de Clydesdale Yorkshire Bank.

Met het geld, dat hij in december buitmaakte, kocht de 24-jarige man een BMW, een Range Rover en tatoeages op zijn gezicht. Kort daarna stapte hij zelf naar de politie om zijn schuld te bekennen, toen hij naar eigen zeggen nog maar 40 pond over had.

Een rechter veroordeelde Ejankowski tot een gevangenisstraf van zestien maanden. Zijn partner kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, omdat het gestolen geld via haar rekening werd weggesluisd.

Terugbetalen

De bank heeft 34.000 pond, ongeveer een derde van de buit, weten terug te vinden. Volgens de advocaat van Ejankowski heeft hij beloofd de rest van het geld terug te betalen, als hij daartoe in staat is.

Ook zei de raadsman: "Het leek hem een goed idee om tatoeages op zijn hele gezicht te hebben, dus dat heeft hij gedaan en daar zal hij mee moeten leven."

Lees meer over:
Tip de redactie