Twitter krijgt een vernieuwd ontwerp

Twitter vernieuwt zijn ontwerp, wat de site en apps van de dienst lichter, sneller en gebruiksvriendelijker moet maken.

Twitter meldt dat het de vernieuwingen doet op basis van feedback van gebruikers. De vernieuwingen worden doorgevoerd op de site van Twitter, Twitter voor Android en iOS, Tweetdeck en Twitter Lite.

Zo wordt het reactiesymbool veranderd van een pijltje naar een spreekwolkje. Volgens Twitter dachten nieuwe gebruikers bij het zien van het pijltje bedoeld was om de tweet te verwijderen of terug te gaan naar een vorige pagina.

Minder knoppen

Op Android en iOS zien gebruikers direct reacties, retweets en likes onder hun bericht verschijnen. Koppen van verschillende secties zoals de Startpagina en 'terwijl je weg was' worden nu dikgedrukt voor meer duidelijkheid. Profielfoto's kunnen voortaan rond worden afgebeeld.

Ook komen er minder knoppen onderin beeld te staan, met nu enkel knoppen voor de thuisfeed, zoeken/ontdekken, notificaties en privéberichten. Ook zijn knoppen voortaan ongelabeld, en wordt het instellingenmenu versimpeld. Daarnaast worden de symbooltjes voor reactie, retweet en like iets lichter van kleur.

Twitter rolt de vernieuwingen vanaf donderdagmiddag uit. Op basis van feedback van gebruikers worden de komende tijd meer vernieuwingen doorgevoerd.

Lees meer over:
Tip de redactie