'Drietal in Thailand genereerde nepkliks met 347.000 simkaarten'

De Thaise politie heeft drie mannen gearresteerd die met honderden iPhones en honderdduizenden simkaarten neplikes en -kliks zouden hebben verzorgd in de Chinese app WeChat.

In een winkel dicht bij de grens met Thailand vond de politie 474 iPhones en 347.200 simkaarten van Thaise providers, meldt de Bangkok Post.

De drie arrestanten zijn Chinees en hebben gezegd dat de apparatuur afkomstig was van een bedrijf uit China. Dat bedrijf zou de groep 150.000 Thaise baht (zo'n 4.000 euro) per maand betalen voor de operatie.

Met de telefoons en simkaarten zou het drietal online-activiteit rond Chinese producten hebben nagebootst op WeChat, het populairste sociale netwerk van China. De groep zou in Thailand zijn gestationeerd omdat de kosten van mobiele telefonie daar relatief laag zijn.

Onderzoek

Op Thaise tv-beelden is te zien dat de mannen hun honderden telefoons in een stellage hadden gemonteerd, zodat ze gemakkelijk konden worden bediend.

De politie onderzoekt nog hoe de mannen aan zo'n grote hoeveelheid simkaarten zijn gekomen voor hun neplikes. Ook worden nog medeplichtigen gezocht.

Tip de redactie