BRUSSEL - De Europese Commissie is nog altijd niet tevreden over de manier waarop softwarebedrijf Microsoft voldoet aan een reeks EU-eisen om de marktmacht van het bedrijf in te dammen. "Microsoft heeft in december gezegd zes weken nodig te hebben.

Deze week is die periode voorbij. We hopen dat ze alsnog aan de eisen voldoen", aldus een woordvoerder van de Commissie maandag.

Microsoft moet onder meer een Windows-versie zonder Media Player op de markt brengen. De onderneming wil die versie een onaantrekkelijke naam geven zoals Reduced Media Edition. "Wij hebben geëist dat er geen commerciële of technische eigenschappen moeten zijn die deze Windows-versie minder aantrekkelijk maken", aldus de woordvoerder.

Microsoft moet verder geheime informatie geven die het mogelijk maakt om concurrerende groepsservers te laten 'praten' met Windows. Microsoft vraagt volgens Brussel een te hoge vergoeding. Als Microsoft niet aan de eisen voldoet, kan de Commissie het bedrijf een dwangsom van 5 procent van de dagomzet opleggen.