AMSTERDAM - De Rijksdienst voor Wegverkeer zet de veiligheid van opsporingsdiensten op het spel door gegevens online te verstrekken van auto's. Dit zegt de Nederlandse website The Frequency Monitor Centre . Volgens de website kunnen criminelen handig gebruik maken van deze service .

"Elk voertuig wat op dit moment met een legaal Nederlands kenteken over straat rijdt is in dit register terug te vinden. Wat echter ontbreekt in dit openbare register zijn de kentekens van belangrijke voertuigen die in alle anonimiteit de criminaliteit en terrorisme bestrijden, zoals observatieteams, arrestatieteams en bijvoorbeeld voertuigen van de AIVD," zo is te lezen op de site.

"Een potentieel crimineel of terrorist die het vermoeden heeft dat hij gevolgd wordt hoeft alleen maar het juiste kenteken van één van zijn achtervolgers te noteren en het kenteken in te voeren op de website. Als je zo'n kenteken invoert krijg je keurig de melding van het RDW: Er zijn geen gegevens gevonden voor het ingevulde kenteken .."

De website probeerde dit uit met het kenteken van een Audi A6 van de KLPD. Deze Audi maakt deel uit van de beveiliging rond Koningin Beatrix.