Taxidienst Uber heeft in de afgelopen maanden twintig werknemers op haar kantoren ontslagen na klachten over seksuele intimidatie. Nog eens zeven werknemers hebben een laatste waarschuwing gekregen en 31 medewerkers moeten een speciale cursus volgen, zo bevestigt het bedrijf dinsdag na berichten daarover in Amerikaanse media.

Uber stelde een onderzoek in naar seksuele intimidatie en discriminatie, nadat voormalig medewerker Susan Fowler in een blog vertelde hoe ze vanaf haar eerste dag last had van seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

In totaal werden 215 klachten onderzocht. In 47 gevallen ging het om seksuele intimidatie, in 54 gevallen om discriminatie. Verder bekeken de onderzoekers ook 45 klachten over onprofessioneel gedrag en 33 meldingen over pesten. In 57 gevallen is het onderzoek nog niet geheel afgerond, schrijft Business Insider. 

Veel van de ontslagen vielen op het hoofdkantoor in San Francisco.

In februari vertrok bestuurder Amit Singhal van Uber Technologies nog bij het bedrijf, nadat aan het licht kwam dat bij zijn vorige werkgever Google een onderzoek naar hem liep vanwege seksuele intimidatie. Recent nam het bedrijf een leiderschapscoach in dienst, die moet helpen de cultuur binnen Uber te verbeteren.