Apple Music-marketinghoofd Bozoma Saint John vertrekt bij Apple en gaat bij taxidienst Uber aan de slag.

Het is nog niet duidelijk welke functie Saint John bij Uber gaat vervullen, meldt TechCrunch dinsdag.

Saint John was maandagavond een opvallende afwezige bij de presentatie van Apple-ontwikkelaarsconferentie WWDC. Bij de editie van 2016 lichtte zij de muziek-tak van Apple nog toe, nu deed Apple-marketinghoofd Phil Schiller dat.

Saint John werkte eerder voor muziekstreamingdienst Beats en kwam bij Apple terecht toen de dienst in 2014 werd overgenomen en omgedoopt tot Apple Music.

Diversiteit

Uber heeft op zijn beurt de afgelopen maanden na een reeks aan schandalen te maken met veel vertrekkende hooggeplaatste medewerkers. Zo stapte vorige week de financieel topman van Uber op. Het hoofd van de afdeling zelfrijdende auto's vertrok in mei bij Uber, het hoofd van de communicatiedivisie in april.

Eerder vandaag werd bekend dat Uber leiderschapscoach Frances Frei heeft aangesteld om wat te doen aan de organisatie en cultuur binnen Uber. Die zou onder meer vrouwonvriendelijk zijn.

Apple stelde op zijn beurt onlangs een hoofd diversiteit aan. Het vertrek van Saint John is in die zin opvallend, zij was één van de weinige zwarte vrouwen in de top van Apple die verder grotendeels uit witte mannen bestaat