Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, stopt als adviseur van de Amerikaanse president Trump. Aanleiding is dat Trump donderdagavond aankondigde dat de Verenigde Staten uit het klimaatakkoord van Parijs stapt.

Dat heeft Musk laten weten op Twitter. Eerder zei hij al dat hij Trump en anderen in het Witte Huis meerdere keren heeft geadviseerd om in het akkoord te blijven. Ook nu zegt Musk dat het verlaten van het klimaatakkoord "niet goed is voor Amerika en voor de wereld". "Klimaatverandering is echt."

In het klimaatverdrag wordt onder meer aangestuurd op het terugdringen van de CO2-uitstoot.

In de adviesraad van Trump zitten nog een aantal belangrijke ondernemers. Daaronder vallen Mary Barra van General Motors en Ginni Rometta van IBM. Travis Kalanick, de directeur van Uber, zat ook in de raad, maar hij stapte in februari op. Zijn taxidienst kreeg veel kritiek omdat Kalanick met Trump samenwerkte.

Ook Musk kreeg in het verleden veel kritiek op zijn rol in de raad. Hij verdedigde zich door te zeggen dat hij een positieve invloed wilde uitoefenen in het Witte Huis. Daarbij richtte hij zich met name op het oplossen van klimaatproblemen.