Uber heeft zijn verlies in het eerste kwartaal van 2017 weten te beperken. Er werd nog altijd 708 miljoen dollar (626 miljoen euro) verloren, maar dat is ruim een kwart minder dan de 991 miljoen van het vorige kwartaal.

Dat heeft Uber woensdagnacht tegen de Wall Street Journal gezegd. Het bedrijf is niet beursgenoteerd, maar is desondanks vorig kwartaal begonnen met het publiceren van financiële updates.

De omzet steeg van 2,9 miljard dollar in het vierde kwartaal naar 3,4 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. Er zijn geen cijfers bekend over het eerste kwartaal van 2016, dus de omzet en winst kunnen niet van jaar tot jaar worden vergeleken. 

Het bedrijf zegt nog ruim 7 miljard dollar in contanten te bezitten om verliezen voorlopig te kunnen verwerken. Uber maakte geen details bekend over de groei van het aantal passagiers.

Topman

Tegelijk met de kwartaalcijfers maakte Uber bekend dat financieel topman Gautam Gupta het bedrijf verlaat. De taxi-app is nog op zoek naar een vervanger.

In de afgelopen maanden hebben verschillende prominente Uber-bestuurders het bedrijf verlaten, te midden van een reeks schandalen over de bedrijfscultuur bij Uber, het gedrag van directeur Travis Kalanick en vermeende diefstal van bedrijfsgeheimen van Google.