Als de Amerikaanse president Trump besluit om de VS terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs, dan stopt Tesla-directeur Elon Musk als zijn adviseur.

Dat schrijft Musk woensdag op Twitter. Elon Musk, de directeur van zowel Tesla als SpaceX, schrijft dat hij Trump en anderen in het Witte Huis meermaals heeft geadviseerd om in het klimaatakkoord te blijven. Op een vraag van een Twitteraar wat er gebeurt als Trump zich terugtrekt, reageert Musk: "Dan zit er niets anders op dan als adviseur op te stappen."

Trump heeft nog niet officieel bekendgemaakt of de VS uit het akkoord stapt, maar bronnen dichtbij het Witte Huis stelden woensdag tegen Amerikaanse media dat de beslissing om te stoppen achter de schermen al is genomen. In het klimaatverdrag wordt onder meer aangestuurd op het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Musk kreeg eerder veel kritiek omdat hij Trump advies geeft. De directeur van Tesla verdedigde zich door te zeggen dat hij een positieve invloed wil uitoefenen in het Witte Huis op het oplossen van klimaatproblemen.

In de adviesraad van Trump zit nog een aantal belangrijke ondernemers, waaronder Mary Barra (General Motors) en Ginni Rometty (IBM). Uber-topman Travis Kalanick zat ook in de raad, maar hij stapte in februari op. De taxidienst kwam onder vuur te liggen omdat de topman met Trump samenwerkte.