Netflix-CEO Reed Hastings zegt dat het waarborgen van netneutraliteit op dit moment geen grote prioriteit is voor de videodienst.

Dat zei Hastings woensdag op de Code Conference in Californië. 

Netflix maakte zich de afgelopen jaren hard voor het behoud van netneutraliteit, de gelijke behandeling van alle soorten internetverkeer door providers. Inmiddels is het bedrijf een stuk minder uitgesproken, hoewel de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC eerder deze maand instemde voor minder strenge regels.

Het behouden van netneutraliteit is volgens Hastings "niet enorm belangrijk voor ons omdat we groot genoeg zijn om de deals te sluiten die we willen". Hastings zegt dat netneutraliteit in het algemeen wel erg belangrijk is. Volgens hem kunnen kleinere spelers er onder lijden als het verdwijnt. Hastings zegt tegen de huidige regels te zijn, maar noemt het 'op dit moment niet de belangrijkste strijd van Netflix'.

De FCC stemde deze maand voor het veranderen van regels die ervoor zorgen dat breedbandproviders de toegang tot legale content, apps en diensten niet mogen blokkeren. Ook mogen ze de internetkwaliteit niet aanpassen en mogen ze diensten en websites geen voorrang geven in ruil voor geld.

Bioscoop

De Netflix-baas ging ook in op het zo snel mogelijk kunnen streamen van bioscoopfilms. Volgens Hastings is het 'onvermijdelijk' dat het huidige systeem verdwijnt, waarbij films eerst exclusief in de bioscoop verschijnen voordat ze op dvd en later op streamingdiensten komen te staan.

Als films tegelijk in de bioscoop en op Netflix verschijnen, gaan mensen nog steeds naar de bioscoop, denkt Hastings. Hij vergelijkt het met 'uit eten gaan terwijl je zelf ook kunt koken'.