Google vindt het te duur en te tijdrovend om aan de hand van salarisinformatie te bewijzen dat het vrouwen niet onderbetaalt.

Dat zegt Google nadat het in april door het Amerikaanse ministerie van Arbeid werd beschuldigd van het systematisch minder betalen van vrouwelijke werknemers.

Google zei toen al dat er van een loonkloof geen sprake is, maar vindt het nu te ingewikkeld en te duur om dat aan het ministerie te bewijzen, meldt The Guardian.

Medewerkers van Google hebben tegen de Amerikaanse rechtbank gezegd dat het zo'n 500 uur werk en zo'n 100.000 dollar zou kosten om de informatie te verzamelen die het ministerie van Arbeid wil hebben.

Miljardeninkomen

De advocaat van het ministerie wees daarna spottend op het miljardeninkomen van Google, één van de meest waardevolle bedrijven in de VS. "Google zou die kosten net zo makkelijk kunnen absorberen als een droge keukenspons een enkele druppel water", aldus de advocaat.

Google zegt al 2.300 uur en 500.000 dollar heeft gestoken in het verzamelen van de opgevraagde informatie. Een Google-advocaat noemt gedwongen verder zoeken machtsmisbruik.

Het ministerie zegt dat het recht heeft op de salarisinformatie, omdat Google ook voor de overheid werkt. Google beroept zich naast de kosten ook op de privacy van zijn werknemers.

Verschillende vrouwelijke oud-medewerkers van Google hebben al getuigd dat zij minder verdienden dan mannelijke collega's. Om dat te kunnen controleren heeft het Amerikaanse ministerie echter de opgevraagde gegevens nodig.