De Raspberry Pi Foundation, maker van de gelijknamige minicomputer, gaat fuseren met de CoderDojo Foundation. CoderDojo is een Ierse stichting die kinderen wereldwijd leert programmeren.

Met de fusie willen de twee stichtingen het bereik van de zogenaamde 'dojo's', waarbij kinderen leren programmeren van vrijwilligers, vergroten. Dat schrijft CoderDojo in een verklaring.

Op dit moment bezoeken ongeveer 35.000 kinderen de 1250 CoderDojo-locaties in 69 landen. In de toekomst willen de stichtingen 185.000 kinderen bereiken in honderd landen.

De fusie betekent niet dat er alleen maar Raspberry Pi-computers gebruikt zullen worden tijdens de bijeenkomsten. De stichting blijft 'hardwareneutraal' en zelfstandig en onder zijn eigen naam opereren.

Wel wordt Philip Colligan, de oprichter van de Raspberry Pi Foundation, onderdeel van het bestuur van CoderDojo. De oprichters van die stichting worden op hun beurt weer lid van de Raspberry Pi Foundation. Ierse toezichthouders moeten de fusie nog wel goedkeuren.