In de rechtszaak tussen taxi-app Uber en Waymo, het zusterbedrijf van Google dat zelfrijdende auto's ontwikkelt, moet Uber documenten overhandigen met details over de overname van Otto.

Die startup werd opgericht door Anthony Levandowski, de voormalig Google- en huidig Uber-technicus die volgens Waymo vertrouwelijke documenten heeft gestolen.

Uber nam Otto in 2016 over voor 680 miljoen dollar. Volgens Waymo maakt het bedrijf sindsdien gebruik van gestolen technologie, en moet uit documenten rond de overname van Otto blijken dat Uber hiervan op de hoogte was.

Vooralsnog wilde Uber de documenten niet prijsgeven, omdat hier volgens het bedrijf vertrouwelijke informatie in staat. De rechter in de zaak besloot echter dat het document in zijn geheel moet worden overhandigd aan Waymo, meldt TechCrunch vrijdag.

Zwijgrecht

De Google-zuster wil vooral inzicht krijgen in het voorbereidende onderzoek dat Uber deed voordat de overname werd afgerond. Daar is ook een interview met Levandowski bij inbegrepen.

Levandowski, die niet persoonlijk is aangeklaagd, heeft in de zaak een beroep gedaan op zijn zwijgrecht. Hij heeft niet bevestigd of hij inderdaad 14.000 vertrouwelijke bestanden van Google meenam naar Otto en Uber, zoals Waymo claimt.

Uber vindt dat Levandowski de diefstal direct moet ontkennen, of de betrokken bestanden moet teruggeven aan Google. Doet hij dat niet, dan dreigt het bedrijf hem te ontslaan. Levandowski werkt al niet meer aan Lidar-sensoren, de technologie waar de rechtszaak om draait.