AlphaGo, Google's zelflerende algoritme dat ontwikkeld is om het bordspel Go te spelen, heeft ook de tweede wedstrijd tegen de Chinese Go-kampioen Ke Jie gewonnen.

Daarmee staat de score nu op 2-0 in een serie van drie wedstrijden, schrijft Reuters. De eerste wedstrijd op dinsdag won de zelflerende computer ook.

De winst is een belangrijke mijlpaal voor kunstmatige intelligentie. Go is een erg complex bordspel en er werd eerder gedacht dat het decennia zou duren voor de nummer één van de wereld verslagen zou worden door de computer. De laatste wedstrijd tussen Ke en AlphaGo vindt zaterdagochtend plaats.

Conferentie

Het spel is onderdeel van een door Google georganiseerde conferentie over Go in China. De Amerikaanse techgigant praat tijdens het evenement ook over de achterliggende kunstmatige intelligentie van AlphaGo.

Vrijdag is een speciale wedstrijd waarin twee Go-spelers tegen elkaar spelen, ieder met de hulp van AlphaGo. Later op de dag nemen vijf Go-spelers het samen tegen de kunstmatige intelligentie op.

Vorig jaar wist de zelflerende computer ook al een overwinning te behalen. Toen versloeg het de Koreaanse Go-grootmeester Lee Sedol met 4-1. Ke daagde als reactie daarop AlphaGo uit.