AMSTERDAM - De ANWB heeft live beelden van zes belangrijke verkeersknooppunten nu ook via de mobiele telefoon beschikbaar gesteld. Iedereen met een toestel met toegang tot KPN i-mode, Vodafone Live!, Orange World of T-mobile t-zones kan de beelden bekijken op de verkeerssite van de ANWB.

Er zijn beelden te zien van knooppunt Hoevelaken, Oudenrijn, Everdingen, Schiphol, Burgerveen en Ewijk. De verwachting is dat dit aantal op korte termijn zal worden uitgebreid. De beelden worden geregistreerd met videocamera’s die door Rijkswaterstaat in de nabijheid van de knooppunten zijn gemonteerd.

Uit onderzoek onder de bezoekers van anwb.nl blijkt er grote waardering voor deze beelden te zijn (meer dan 200.000 bezoeken per maand). Bovendien geeft meer dan 50 procent van de bezoekers aan zich te laten beïnvloeden door, in geval van zichtbare filevorming, ofwel een alternatieve route te kiezen ofwel op een later tijdstip te vertrekken. De beelden dragen dus bij aan een een vlottere doorstroming van het verkeer.

De ANWB brengt vooralsnog geen kosten in rekening voor het bekijken van de beelden.