Amerikaanse aanklagers starten onderzoek naar Uber en Google-zuster

De Amerikaanse rechter heeft aanklagers opgedragen een onderzoek te starten naar Uber. Bij de zaak wordt gekeken of de taxidienst geheimen over zelfrijdende auto’s heeft gestolen van Google-zusterbedrijf Waymo.

De taxidienst had verzocht om de zaak te arbitreren, zodat deze buiten de rechtbanken geschikt kon worden. De rechter koos er echter voor om het geschil formeel voort te zetten in een rechtszaak, meldt The Wall Street Journal.

Een woordvoerder van Uber zegt teleurgesteld te zijn. "Het is jammer dat Waymo op deze manier arbitrage kan vermijden. We blijven zeker in onze zaak en verwelkomen de mogelijkheid om in het openbaar te praten over onze zelf ontwikkelde technologie."

Tijdelijk verbod

Uber moet een deel van zijn onderzoek naar zelfrijdtechnologie staken terwijl de rechtszaak loopt. Het is onduidelijk hoeveel van de zelfrijdtak van Uber hierdoor buiten werking wordt gesteld. Details hierover worden geheimgehouden.

Google-zusterbedrijf Waymo klaagde Uber in februari aan, wegens het stelen van vertrouwelijke documenten. Uber zou 14.000 bestanden van Waymo in handen hebben, met daarin informatie over zelfrijdsystemen.

Lees meer over:
Tip de redactie