SEOUL - Het wereldkampioenschap voetbal is nog geen week oud of de wereldvoetbalbond FIFA weet al dat het een grote overwinning op de Olympische Spelen gaat behalen. De officiële WK-site kreeg in de eerste vier dagen van het toernooi al 165 miljoen bezoekers, tijdens de gehele Spelen van Sydney 2000 werd de olympische site 230 miljoen keer bezocht.
wereldkampioenschap
FIFA
WK-site

"Dit is het eerste echte internet-WK", zei FIFA-woordvoerder Keith Cooper woensdag. Hij wist te melden dat 52 procent van de 'hits' waren terechtgekomen op de Engelstalige site, 13 procent van de bezoekers zocht informatie in het Japans. Kleinere percentages waren voor het andere organiserende land Zuid-Korea (4,5 procent) en China (8 procent).

Kijkcijfers

Ook de tv-cijfers stemmen de FIFA tot tevredenheid. Het aantal kijkers voor de openingsmatch tussen Frankrijk en Senegal werd wereldwijd geschat op vijfhonderd miljoen. In Frankrijk trok het duel negentien miljoen kijkers. Meer dan twaalf miljoen Duitsers zagen hun land Saoedi-Arabië met 8-0 verslaan; een marktaandeel van procent.

De wedstrijd tussen Brazilië en Turkije trok in het Zuid-Amerikaanse land met 32 miljoen kijkers zelfs een marktaandeel van 90 procent.