De Europese Commissie zegt niet langer bezorgd te zijn over oneerlijke concurrentie op het e-bookplatform van Amazon. Dit nadat de webwinkelgigant zijn voorwaarden met uitgevers heeft gewijzigd.

"We hebben vandaag geconcludeerd dat de aangepaste versie van de e-bookvoorwaarden een tijdige, effectieve en dekkende oplossing biedt voor onze zorgen", aldus de Europese Commissie in een persbericht.

Eerder begon de Europese Commissie een onderzoek naar de verkoop van e-books op Amazon. Het techbedrijf verplichte boekenuitgevers om even gunstige of zelfs gunstigere voorwaarden te bieden dan aan concurrerende e-bookwinkels.

In januari zei Amazon af te zien van deze voorwaarde, om zo de Europese Commissie tegemoet te komen. Nu heeft de Commissie deze wijziging formeel geaccepteerd.

Ontbinden

Boekenuitgevers die de oude voorwaarden hebben getekend binnen Europa, zouden zich geen zorgen meer hoeven te maken. Amazon belooft de clausule over gunstigere voorwaarden dan bij concurrenten niet langer worden gehandhaafd. 

Daarnaast mogen uitgevers hun contract met Amazon ontbinden, als daarin een clausule over hogere korting dan bij een concurrent staat.