AMSTERDAM - Op 26 februari 2005 worden voor de vijfde keer op rij de 'Dutch Bloggies' uitgereikt aan de beste Nederlandse webloggers. De openbare nominatieronde is 1 januari van start gegaan en iedereen kan zijn nominaties invullen op de website van de 'Dutch Bloggies'.

De uitreiking van de 'Dutch Bloggies' wordt georganiseerd door About:Blank, het e-zine voor en door webloggers, en is het Nederlandse equivalent van de internationale 'Bloggies'.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een weblog op hun website. Dit jaar kunnen bedrijven voor het eerst een categorie van de 'Dutch Bloggies' sponsoren: 'Beste Web-log' en 'Beste Company Weblog' worden respectievelijk gesponsord door Web-log.nl en Lost Boys. "Lost Boys wil met de categorie 'Best Company Weblog' deze vorm van digitale communicatie stimuleren en bedrijven uitdagen deze (interactieve) vormen van communiceren in te zetten", aldus Roderik de Maar van Lost Boys.

Tot 15 januari mag iedereen haar favoriete weblogs nomineren. Daarna stelt een kleinere jury een shortlist vast. Van 1 tot 15 februari kan opnieuw door iedereen worden gestemd, waarna op 26 februari de prijsuitreiking volgt in het Museum van Communicatie in Den Haag.

Vorig jaar was de weblog Geenstijl de grote winnaar van de weblogverkiezing. De weblog won maar liefst negen awards van de 22 prijzen, waaronder de 'Beste collectieve weblog', 'Best geschreven content' en 'Meest originele content'.