KPN verhoogt vanaf 1 juli de prijzen van zijn internet- en televisie-abonnementen.

Dat heeft de provider maandag bekendgemaakt. Abonnees met een Internet Instap-abonnement gaan 39 euro per maand betalen, 4 euro meer dan voorheen. Ook de abonnementen Alles-in-1 Instap en Alles-in-1 Standaard worden iets duurder.

Digitenne gaat 15,50 euro per maand kosten, 1,50 euro meer dan voorheen. De prijs van een extra tv-ontvanger gaat van 4 naar 5 euro per maand.

De abonnementsvormen Internet Standaard (40 euro per maand) en Alles-in-1 Premium (85 euro per maand) houden dezelfde prijs.

Snelheden

Samen met de prijsverhogingen, worden ook de internetsnelheden in de verschillende abonnementen verhoogd. Klanten die momenteel een maximale downloadsnelheid van 20 Mbps hebben, krijgen een verdubbeling naar 40 Mbps. Klanten met een snelheid van 60 Mbps gaan naar 80 Mbps. De uploadsnelheden worden verhoogd van respectievelijk 2 naar 4 Mbps en 6 naar 8 Mbps.

KPN benadrukt dat de hogere snelheden niet op alle adressen gehaald kunnen worden. Dat hangt onder meer af van de afstand tot een wijkcentrale en de technologie die in die centrale wordt gebruikt.

Nieuwe abonnementen

Vanaf 1 juli veranderen ook de abonnementsvormen die KPN aanbiedt aan nieuwe abonnees. Er is dan nog één internetabonnement zonder televisie. Verder komt er voor het eerst een abonnement waarbij standaard twee tv-ontvangers worden geleverd die beelden in 4K-kwaliteit kunnen doorgeven, voor 69 euro per maand.

Verschillende extra opties, zoals Spotify, Fox Sports en de mogelijkheid om onbeperkt vast te bellen, worden helemaal losgekoppeld. Deze pakketten kunnen apart worden bijbesteld.