Een hacker beweert het in juni te verschijnen vijfde seizoen van Netflix-serie Orange Is The New Black al te hebben, en wil Netflix daarmee chanteren.

De hacker die zich The Dark Overlord noemt, zou de eerste aflevering van het vijfde seizoen als bewijs al beschikbaar hebben gemaakt via een illegale clouddienst en bittorrent, meldt The Guardian op basis van persbureau AP.

AP kon de echtheid van dat bestand niet bevestigen. The Dark Overlord heeft inmiddels een verklaring online gezet waarin hij zegt dat Netflix niet op zijn eisen reageert. In die verklaring beweert de hacker dat hij inmiddels ook aflevering twee tot en met tien van het vijfde seizoen van Orange is the New Black op torrentsite The Pirate Bay heeft geplaatst. 

Orange is the New Black is één van de populairste Netflix-series. Nieuwe seizoenen zorgden in het verleden steeds voor meer abonnees voor Netflix. De serie moet bijdragen aan een aanwas van 3,2 miljoen nieuwe gebruikers tussen april en juni, veel meer dan de gemiddelde 1,8 miljoen nieuwe Netflix-abonnees per kwartaal. Dat zei Netflix onlangs bij de bekendmaking van zijn nieuwste kwartaalcijfers.

Onderzoek

Het vijfde seizoen van Orange is the New Black staat gepland voor 9 juni. De hacker eiste een onbekende som losgeld van Netflix, anders zou hij meer afleveringen van de serie over een vrouwengevangenis vroegtijdig online zetten.

Netflix zegt tegenover The Guardian dat een kleine producent in het Amerikaanse Californië gehackt is. Die inbraak wordt onderzocht door onder meer de FBI.

De gehackte producent zou ook series voor andere studio’s maken. De hacker zou ook die series bemachtigd hebben, en ook bij die studio’s een "bescheiden" afkoopsom eisen.