Anthony Levandowski, het hoofd van de Uber-afdeling die zelfrijdende auto's produceert, stopt voorlopig zijn werk aan deze technologie.

Levandowski is het onderwerp van een rechtszaak die Waymo, een zusterbedrijf van Google, heeft aangespannen tegen Uber. Levandowski, een voormalig Google-medewerker, zou bedrijfsgeheimen hebben gestolen en gebruikt bij Uber.

In een interne e-mail aan Uber-medewerkers, waar Business Insider over schrijft, stelt Levandowski dat hij niet meer zal werken aan Lidar, de radartechnologie waar de rechtszaak om draait. Uber heeft bevestigt dat Levandowski uit het team stapt.

"Zorg ervoor dat je me niet meer betrekt bij vergaderingen of e-mailconversaties over Lidar, of me om advies vraagt over dit onderwerp", schrijft Levandowski aan zijn collega's.

Hij blijft wel werken voor Uber, waar hij onder meer ook betrokken is bij veiligheids- en operationele teams. Eric Meyhofer, een voormalig robotica-expert van de universiteit Carnegie Mellon, wordt voorlopig het nieuwe hoofd van de afdeling die zelfrijdende auto's ontwikkelt.

Met de rechtszaak wil Waymo de ontwikkeling van Ubers zelfrijdende auto's helemaal stilleggen. Volgens het bedrijf profiteert Uber onterecht van de Lidar-technologie die door Google werd ontwikkeld. Uber ontkent de aantijgingen.