De Thaise politie gaat kijken of ze sneller ''ongepaste online-content" van het internet kan halen. De politie zei dit woensdag, nadat een Thaise man videobeelden op Facebook had gezet waarop te zien was hoe hij zijn elf maanden oude dochter om het leven brengt.

De vader werd later levenloos gevonden naast het lijk van zijn dochter. De beelden hebben ongeveer 24 uur op het sociale netwerk gestaan voordat ze werden opgemerkt en verwijderd.

Op de beelden was te zien hoe Wuttisan Wongtalay een touw om de nek van zijn dochter doet en haar vervolgens wurgt. Daarna gooit hij het levenloze lichaampje vanaf de bovenste verdieping van een verlaten gebouw in de stad Phuket.

Eerder deze maand was op Facebook een live-video te zien hoe in het Amerikaanse Cleveland een man een willekeurige moord pleegt op 74-jarige man. Topman Mark Zuckerberg van Facebook verklaarde na het incident in Cleveland dat Facebook ''alles blijft doen om te voorkomen dat dit soort tragedies gebeuren''.

Meldingen

Het Thaise ministerie van Digitale Economie stelde eerder dat Facebook snel in actie kwam om de video offline te halen. Het is onduidelijk of gebruikers al meldingen hadden ingestuurd over de schokkende video, voordat het ministerie dinsdagmiddag bij het sociale netwerk aanklopte.

Facebook zei eerder te zoeken naar mogelijkheden om het rapporteren en offline halen van gewelddadige video's te versnellen. Het bedrijf krijgt wekelijks miljoenen meldingen van aanstootgevende content, waarna medewerkers berichten en video's beoordelen.