AMSTERDAM - Het aantal acties voor slachtoffers van de zeebeving neemt alleen maar toe. Ook verscheidene websites dragen hun steentje bij en zamelen geld in voor het goede doel. De internetter hoef vaak alleen maar even te klikken om 'gratis' geld te doneren voor de tsunami-slachtoffers.

Zo heeft de Nederlandse zoekmachine Ilse.nl toegezegd 1 eurocent per zoekopdracht te doneren aan de tsunami-slachtoffers. Via deze pagina kan de internetter de teller in de gaten houden.

Naast Ilse.nl doneert ook een andere zoekmachine geld per zoekopdracht. De zoekmachine ReliefSearch.org doneert van elke klik op een zoekresultaat 15 dollarcent (11 eurocent) aan het Rode Kruis. ReliefSearch.org hoopt meer dan 1 miljoen zoekacties in de komende 30 dagen te bereiken.

Inmiddels heeft de website Studentenonderzoek.com ook te kennen gegeven dat zij voor iedere bezoeker op de website 5,55 eurocent doneert op giro 555. De website 321ringtones.nl stort 1 cent voor elke bezoeker, TV Gids.nl stort dat bedrag voor elke Nederlandse unieke bezoeker.

Op de site van luchtvaartmaatschappij British Airways moet de internetter iets meer moeite doen om 'gratis' geld te doneren. De surfer moet zich registreren via deze link . British Airways geeft voor elke registratie 2 Engelse ponden (2,90 euro) aan Unicef.

Ook FilmTotaal voert actie voor Azië en stort 1 eurocent voor elk uniek IP-adres dat geregistreerd wordt. Cyber-space.nldoneert 50 procent van de inkomsten van de site aan de slachtoffers van de ramp in Azië. Bij het openen van deze site doneert de bezoeker 7,5 cent voor Giro 555.

Een klein rondje surfen levert dus al gauw een paar euro op voor de slachtoffers van de aardbeving in Azië. Ken jij nog andere websites die een 'klik-actie' voeren voor Azië, mail dan naar redactie@nu.nl

De lijst
- Pageview Studentenonderzoek
- Pageview Efteldingen
- Zoekopdracht op Ilse.nl
- Registreren British Airways
- ReliefSearch, klikken op de zoekresultaten
- Filmtotaal
- 321ringtones.nl
- Cyber-space.nl
- TV Gids.nl
- Societystore.nl (5 cent per bezoeker op 6 en 7 januari)
- Wellwater (10 cent per unieke bezoeker)