NEW YORK - Een federale rechtbank in New York heeft de auteur van een internetbericht veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 5000 dollar, omdat hij had gedreigd met een bomaanslag tijdens een belangrijke baseball-wedstrijd waarbij 60.000 Amerikanen zouden moeten worden gedood. Dat is maandag in juridische kringen in New York vernomen.

De 31-jarige auteur bekende dat hij op 12 september, de dag na de aanslagen in de VS, een boodschap op een sportwebsite heeft geplaatst. Hij ondertekende het bericht met het pseudoniem Alik Aman. In het bericht schreef hij dat de taak van 11 september nog niet goed was uitgevoerd. "Het karwei is nog niet klaar. We zijn van plan de basesball-kampioenschappen te bombarderen en nog eens .000 Amerikanen uit de weg te ruimen."

De wedstrijd in de World Series tussen de New York Yankees en Arizona Diamondbacks werd twee weken na de aanslagen van 11 september gespeeld onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen. Nadat de FBI het bericht op internet had ontdekt, kon de auteur in oktober worden opgespoord.