Taxidienst Uber heeft zijn onderzoek naar seksuele intimidatie verlengd. Eind mei wordt er verslag gedaan over de resultaten.

Dat heeft Arianna Huffington, hoofd van de raad van bestuur van Uber, laten weten in een bericht aan personeel. De raad heeft een verzoek om de onderzoeksperiode te verlengen ingewilligd.

Het onderzoek werd in februari door Uber gestart, nadat voormalig medewerker Susan Fowler in een blogpost vertelde hoe ze vanaf haar eerste dag last had van seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

Eric Holder, de voormalige minister die het onderzoek uitvoert, heeft volgens bronnen van Recode nog niet de tijd gehad om bepaalde sleutelfiguren te interviewen. Hij moet nog spreken met de top van de HR-divisie, die volgens Fowler een sleutelrol speelde bij seksuele intimidatie.

Uber stond in de afgelopen maanden centraal in meerdere schandalen. De taxidienst wordt bijvoorbeeld ook door Google beschuldigd van het stelen van documenten over zelfrijdende autosoftware, iets dat Uber ontkent. Meerdere hooggeplaatste werknemers verlieten recent het bedrijf.