De Chinese internetwaakhond heeft een aantal livestream-apps op de vingers getikt voor mogelijke pornografische inhoud. Aangeraden wordt om de zelfcensuur beter toe te passen. Ook Apple zou nog op het matje worden geroepen.

Dat schrijft The Wall Street Journal donderdag. In China is het zo dat appstores ook de verantwoordelijkheid dragen of de content van de producten in de digitale winkel legaal is.

Bovendien dienen bedrijven in principe zelf voor censuur te zorgen, maar in drie gevallen zou dat dus beter kunnen. Apple is er nu nog niet op aangesproken, maar dat kan nog veranderen.

Buitenlandse appstores

Apple is op dit moment het enige buitenlandse bedrijf dat een grote appstore heeft in China. In die digitale winkel staan duizenden apps, waaronder livestreamingdiensten. Apple zelf streamt echter geen videocontent.

Apple volgt de lokale wet al wat de inhoud van de content betreft en censureert wat volgens de Chinese wet illegaal is. Zowel het bedrijf als de Chinese internetwaakhond hebben nog niet gereageerd op het nieuws.