Uber-topman Sherif Marakby verlaat het bedrijf. Het hoofd van de tak voor zelfrijdende auto's volgt daarmee verschillende andere hooggeplaatste medewerkers die Uber onlangs verlieten.

Marakby stapte in april 2016 over van Ford naar Uber, en werkte een klein jaar bij het vervoersbedrijf als hoofd van de tak voertuigen. Zowel Uber als Marakby zeggen niet waarom hij het bedrijf verlaat, meldt Reuters.

"Zelfrijdende auto's zijn één van de meest interessante uitdagingen waar ik in mijn carrière aan heb gewerkt, en ik ben dankbaar dat ik heb bijgedragen aan wat een veiligere toekomst voor iedereen zal zijn", schrijft Marakby over zijn tijd bij Uber.

Uber werd onlangs aangeklaagd door Alphabet, het moederbedrijf van Google. Uber heeft volgens Alphabet technologie voor zelfrijdende auto's gestolen van zijn dochterbedrijf Waymo.

Negatief nieuws

Het vertrek van Marakby volgt nadat verschillende hooggeplaatste medewerkers het bedrijf hebben verlaten. Zo werd daags geleden het vertrek van het hoofd van Ubers communicatiedivisie Rachel Whetstone aangekondigd. Enkele weken geleden vertrokken ook Uber-president Jeff Jones, het hoofd van de kaartenafdeling van Uber en producthoofd Ed Baker.

Uber kwam de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws. Naast de rechtszaak van Alphabet hangt Uber onder meer een boete wegens dronken chauffeurs boven het hoofd, en loopt een onderzoek naar seksuele intimidatie naar het bedrijf. Uber-ceo Kalanick bood onlangs zijn excuses aan, nadat hij in een online verschenen video een taxichauffeur had uitgefoeterd.