Facebook Messenger en WhatsApp hebben nu beide 1,2 miljard gebruikers, en delen daarmee de titel van grootste berichtendienst ter wereld.

Facebook Messenger groeide met ruim 700 miljoen gebruikers sinds Facebook de dienst in 2014 in een losse app onderbracht, meldt Messenger-hoofd David Marcus.

Tot nu toe liep het gebruikersaantal van Facebook Messenger altijd nog licht achter op dat van WhatsApp. Zo bereikte WhatsApp in februari 2016 de mijlpaal van 1 miljard gebruikers, Messenger pas in juli 2016.

Het is overigens niet duidelijk of de gebruikers van Messenger net zo actief zijn als de gebruikers van WhatsApp, en wat Facebook als maatstaf gebruikt voor de aanduiding 'actieve gebruiker'. Facebook Messenger is sinds de stap naar losse app uitgebreid met onder meer audio- en videobellen, spelletjes en ondersteuning voor chatbots.

Facebook heeft ondertussen 1,9 miljard maandelijks actieve gebruikers. Instagram, net als WhatsApp eigendom van Facebook, heeft zo'n 600 miljoen actieve gebruikers.