Kort nadat Twitter de Amerikaanse overheid aanklaagde, trekken beide partijen zich terug in de zaak om de gegevens van een anti-Trump-account.

Dat meldt Reuters op vrijdag. De Amerikaanse overheid diende eerder een verzoek in om te achterhalen wie er achter het anti-Trump-account @ALT_uscis zit. Dit account zou worden beheerd door een werknemer van de Amerikaanse immigratiedienst. De tweets van het account zijn kritisch op het immigratiebeleid van president Trump.

Het is vooralsnog niet duidelijk of de overheid op een andere manier wil achterhalen wie de persoon is. De VS zou namelijk nog een poging kunnen wagen door goed te kijken naar de richtlijnen die Twitter heeft opgesteld over een dagvaarding of rechterlijk bevel.

In die richtlijnen valt te lezen dat niet-openbare informatie over Twitter-gebruikers niet wordt vrijgegeven aan wetshandhavende instanties, behalve in reactie op een passende juridische procedure zoals een dagvaarding, rechterlijk bevel of een ander geldige juridische procedure.