Twitter heeft de Amerikaanse regering aangeklaagd. Het sociale netwerk wil een bevel tegenhouden, waarin wordt geëist dat Twitter informatie verschaft over de persoon achter een anti-Trump-account.

De regering eist dat Twitter bekendmaakt wie er achter het account @ALT_uscis zit, meldt Reuters. Dit account zou worden beheerd door een werknemer van de Amerikaanse immigratiedienst. De tweets van het account zijn kritisch op het immigratiebeleid van president Trump.

Volgens de rechtszaak wil de regering weten wie er achter de account zit, om te zien of deze persoon "zich houdt aan wetten van Amerikaanse immigratiediensten". 

De eis van de VS is volgens Twitter in strijd met de grondwet. "Men heeft het recht om anoniem of onder een pseudoniem kritiek te leveren op politieke uitspraken", aldus een woordvoerder van het sociale netwerk.

De Amerikaanse overheid heeft nog niet gereageerd op de eis of de lopende rechtszaak. Twitter weigert te zeggen of de VS informatie over andere kritische accounts heeft opgevraagd.