Het Japanse bedrijf Nikkei, sinds vorig jaar eigenaar van de Britse krant Financial Times, investeert in de digitale nieuwskiosk Blendle.

Ook het Nederlandse investeringsfonds INKEF Capital investeert in de startup die werd opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn, meldt Blendle donderdag.

De hoogte van de investering is niet bekendgemaakt. Ook is onduidelijk welk waardering de startup heeft gekregen.

Blankesteijn stapt op

Wel heeft mede-oprichter Marten Blankesteijn later op de donderdag bekendgemaakt te zullen opstappen bij Blendle. 

Blankesteijn heeft 6,5 jaar gewerkt bij Blendle en stapt nu op omdat hij vader wordt. Dat kan hij naar eigen zeggen niet combineren met zijn baan. Zijn werk heeft hij in de afgelopen maanden langzaam overgedragen aan zijn collega's.

Wel blijft Blankesteijn nog betrokken bij de Universiteit van Nederland.

13 miljoen euro

In 2014 haalde Blendle 3 miljoen euro op bij de New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer. De totale waarde van het bedrijf werd toen geschat op 13 miljoen euro.

In de afgelopen jaren is Blendle uitgebreid naar Duitsland en de Verenigde Staten. Het bedrijf, dat in Utrecht is gevestigd, heeft inmiddels ruim tachtig medewerkers.

Onlangs besloot NRC om zijn artikelen niet meer via Blendle aan te bieden. De krant was ontevreden met een nieuwe Premium-dienst van Blende, die voor 10 euro per maand onbeperkt toegang biedt tot een selectie van artikelen. Normaal moeten Blendle-gebruikers per artikel betalen. Klöpping zei "volkomen verrast" te zijn door het besluit.