'Apple lijft oud-medewerker YouTube en Spotify in voor videoplannen'

Apple heeft naar verluidt Shiva Rajaraman in dienst genomen om de videoplannen van het bedrijf gestalte te geven. Rajamaran was in het verleden werkzaam bij Spotify en daarvoor YouTube.

Dat stelt website The Information op basis van ingewijden.

Rajamaran hield zich bij beide voormalige werkgevers vooral bezig met het sluiten van licentiedeals met film- en muziekmaatschappijen. Binnen Apple zou hij zich niet alleen met video gaan bezighouden, maar ook met muziekstreamingdienst Apple Music, Apple News en iBooks.

Apple heeft de afgelopen tijd meerdere experts binnen de film- en tv-industrie aangenomen, waaronder recentelijk nog het voormalige hoofd van Amazons Fire TV-afdeling, Timothy D. Twerdahl.

Geruchten

Volgens The Information bestaat er binnen Apple nog onzekerheid over wat het bedrijf wil gaan doen op het gebied van video. De techgigant zou onder meer overwegen om de geplande videocontent te bundelen het bestaande aanbod van muziek, boeken en nieuws. Deze zouden dan op smart tv's bekeken kunnen worden via de iPhone.

Er gaan al jaren geruchten dat Apple met een eigen tv-dienst komt om via het internet bijvoorbeeld Amerikaanse kabeltelevisie te kunnen kijken, maar ook films en series te streamen zoals bij Netflix. Het bedrijf heeft tot op heden echter nog geen officiële plannen bekendgemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie