Nederlandse startup achter voetbalscanner krijgt investering van 1,8 miljoen

De Nederlandse startup SciSports heeft een investering van 1,8 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf scant voetbalwedstrijden en bepaalt met een algoritme de kwaliteit van voetbalspelers.

SciSports wil zijn data met de investering gaan aanbieden in Engeland en Duitsland. Daarvoor moet de software BallJames bij Duitse en Britse stadions worden aangeboden.

Het zou daarbij voornamelijk gaan om informatie van de zogeheten SciSkill-index. Door wekelijks 2.000 wedstrijden te analyseren met een algoritme, wordt de kwaliteit van voetbalspelers bepaald. Daarbij wordt gekeken naar 350.000 spelers. De data wordt verkocht aan onder meer voetbalclubs.

SciSports analyseert wedstrijden met de software BallJames, waarmee voetbalwedstrijden realtime worden geanalyseerd. Deze wedstrijd wordt omgezet naar een driedimensionaal beeld, waardoor deze vanuit iedere hoek bekeken kan worden.

Studenten

Door een wedstrijd om te zette naar 3D-computerbeelden, is het mogelijk om bijvoorbeeld de afstand tot de bal, sprintkracht en positie van de lijnen beter te analyseren.

De Nederlandse startup haalde afgelopen jaar ook al een investering op, toen van 1,3 miljoen euro. Het bedrijf is opgericht door studenten aan de Universiteit Twente.

Lees meer over:
Tip de redactie