AMSTERDAM - Het Groningse bedrijf Freeinternet4all dat vorige week nog adverteerde met gratis breedbandinternet, heeft de inschrijfkosten aan de abonnees teruggegeven. Volgens Webwereld werd bij velen het overgemaakte bedrag van 99 euro teruggestort.
Freeinternet4all

Vorige week vrijdag, na de eerste berichten over de aanbieding (gratis breedbandinternet), werd de site van Freeinternet4all na enkele uren uit de lucht gehaald wegens overbelasting. Volgens hostingprovider Tisonline kwam er zoveel verkeer dat de servers hard onderuit gingen.

Maar de site is ook bewust offline gezet omdat er grote twijfels bestonden over de beloftes en creditwaardigheid van het bedrijf. "En wij voelen ons toch een beetje verantwoordelijk", zegt Tisonline-woordvoerder Henk Bloemsma op Webwereld.

Afgehandeld

Een aantal mensen zag dat Freeinternet4all de 99 euro heeft teruggestort. "Alles is keurig afgehandeld, precies zoals het hoort", vertelt Peter Dijkhuizen van Freeinternet4all. "Dat was ook onze eerste prioriteit toen we vorige week met het project stopten."

Hoeveel mensen zich voor het gratis breedbandabonnement hebben ingeschreven, is niet bekend. Volgens Dijkhuizen van Freeinternet4all wordt de komende tijd een aantal 'pittige gesprekken' gevoerd met investeerders en andere betrokkenen. Wie deze investeerders zijn, wil hij nog steeds niet kwijt.

Wel geeft hij toe dat het project 'op een aantal punten' is mislukt. Oplichterij is het niet, volgens hem. "Dat is nooit aan de orde geweest. Er is een absurde hetze ontstaan."

/NETGronings bedrijf biedt gratis breedband internet